VIŠTIENA

Tai mėsa puikiai tinkanti sparčiai augantiems vaikams, sportininkams bei protinį darbą dirbantiems asmenims. Palyginus su kitomis mėsos rūšimis, vištiena turi mažiau riebalų – net 40 proc. mažiau nei kiauliena. Ši mėsa lengvai virškinama, ji tinka valgyti ir laikantis dietos. Vištienoje gausu žmogaus organizmui būtinų ir nepakeičiamų aminorūgščių (valino, lizino, metionino, triptofano, fenilalanino, treonino), kurios skatina ląstelių atsinaujinimą. Aminorūgščių kiekiu vištiena prilygsta net jautienai.

Yra labai daug ir įvairių vištienos paruošimo būdų, receptų. Vienas paprasčiausių – įtrinti ją prieskoniais ir kepti orkaitėje. Iš vištienos stuburėlių ir sparnelių galima išvirti puikų sultinį arba sriubą. Su daržovėmis troškinta vištienos krūtinėlė tiks dietos besilaikantiems arba mažiems vaikams. Orkaitėje taip pat galite išsikepti šlauneles. Įtrinkite druska, pipirais ir česnakais, pridėkite šalia bulvių ar kitų daržovių. Mėgaukitės puikia vakariene.