PAUKŠTIENA
Kiekvienam lietuviui paukštiena – itin dažnas pasirinkimas. Ją lengva pagaminti, ji nekaloringa ir turi nemažai maistinių savybių. Tačiau ar tikrai viską gerai žinome apie paukštieną? Ar kada susimąstėte, kodėl gi ji tokia populiari ir mėgstama?
Paukštiena – naudingų medžiagų ir mineralų šaltinis. Lyginant su kitomis mėsų rūšimis, verta išskirti šiuos pranašumus: joje per pusę mažiau riebalų nei kiaulienoje, o aminorūgščių kiekis prilygsta jautienai. Kaip žinia, aminorūgščių įsisavinimas yra labai svarbus fiziškai aktyviems ir daug dirbantiems žmonėms. Vištiena lengvai virškinama, gerai įsisavinama. Ją daugeliui žmonių, kurie laikosi dietos, į valgiaraštį įtraukia ir dietologai. Ji tinka sriuboms, kepsniams, troškiniams, sveikuoliškoms salotoms. Verta rinktis ir kalakutieną. Šią mėsą drąsiai gali valgyti alergijų kankinami žmonės bei tie, kurie propaguoja sveiką mitybą. Medikai kalakutieną rekomenduoja besilaukiančioms moterims ir mažiems vaikams. Kalakutų mėsa praturtinta B grupės ir PP vitaminais, cinku, selenu, geležies, fosforo ir magnio mikroelementais. Atkreipkite dėmesį į cinką ir seleną – tai patys stipriausi antioksidantai, užkertantys kelią XXI amžiaus rykštei – vėžiui.
Laukiame jūsų mūsų šviežios mėsos parduotuvėje “Gegio stalui”, kur prekiaujame kaime užaugintomis, žolyte ir natūraliais pašarais maitintomis, po lauką laisvai lakstančiomis vištomis!