KALAKUTIENA

Tai rečiausiai alergiją sukelianti mėsos rūšis. Kalakutų mėsa yra ne tik baltyminga ir maistinga, ji turi labai mažai cholesterolio, todėl puikiai tinka dietinei vaikų, nėščiųjų ir norinčiųjų gyventi sveikai mitybai. Mažus vaikus auginančios ir su įvairiomis alergijomis susiduriančios mamos dažniausiai renkasi kalakutieną. Kalakutų mėsa turi daug aminorūgščių, B grupės ir PP vitaminų, cinko, geležies, fosforo ir magnio mikroelementų. Labiausiai vertinama ir daugiausiai vertingų medžiagų turi kalakuto krūtinėlė. Krūtinėlės mėsa yra liesesnė, tačiau visa kita, vadinamoji „tamsi“ – turi itin daug naudingų medžiagų, padedančių stiprinti mūsų imuninę sistemą.

Vienas paprasčiausių būdų paruošti kalakutą yra parai jį pamerkti į druskingą vandenį. Kitą dieną kepti orkaitėje 4-6 valandas, priklausomai nuo kalakuto dydžio. Ar kalakutas iškepęs, geriausiai tikrinti su mėsos kepimo termometru.