lamb_eriena

ĖRIENA

Tenka pastebėti, kad ėriena ant lietuvių stalo atsiduria ganėtinai retai. Tačiau ėriuko mėsa yra ne tik švelnaus ir malonaus skonio, bet ir praturtinta ypač vertingomis medžiagomis.
Specialistai teigia, kad būtent ši mėsa yra karotino, fosforo, geležies, vario, seleno ir cinko šaltinis. Nesotieji riebalai, būtini žmogaus organizmui, sudaro daugiau nei pusę ėrienoje esančių riebalų. Ši mėsa puikiai tinka ir alergiškiems žmonėms. Tyrimais įrodyta ir tai, kad žmonės, valgantys iš ėrienos pagamintą maistą, rečiau serga ateroskleroze. Šia mėsa taip pat bent kartą per savaitę turėtų gardžiuotis ir tie, kurie nerimauja dėl padidėjusio cholesterolio.

Šviežios mėsos parduotuvė „Gegio stalui“ rekomenduoja ėrieną tiek troškinti, virti, tiek kepti. Ne paslaptis, kad iš ėriuko kaklo bei kulniukų galima pagaminti ypač gardžias tirštas sriubas. Pagardinkite šią mėsą šviežiomis daržovėmis ir mėgaukitės nepriekaištingu skoniu.

Galime pasiūlyti ir avienos, bet šios mėsos turime nereguliariai. Dėl specifinio skonio aviena patinka ne kiekvienam, bet tai neabejotinai vertinga mėsa. Joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles, ją puikiai įsisavina mūsų organizmas. Be to, avienoje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat B grupės vitaminų.

Užsukite pas mus – į šviežios mėsos parduotuvę „Gegio stalui“ Užupyje – kur galite įsigyti aukščiausios kokybės ėrienos iš Ignalinos rajone įsikūrusio ekologinio ūkio.