triusiena3

TRIUŠIENA

Triušienos nauda, tikriausiai, neabejoja nė vienas iš mūsų. Ji nesukelia alergijos net patiems mažiausiems gurmanams. Taip pat ši mėsa – pati turtingiausia baltymais. Joje itin mažai riebalų, tačiau nesočiųjų rūgščių kiekis yra toks, kad ją drąsiai galima laikyti bene naudingiausia mėsa iš visų. Triušienoje itin daug ląstelienos. O ji, kaip žinia, svarbiausias organizmo sveikatos laidas. Jei jos organizme bus per mažai, akimirksniu nusilps imuninė sistema, atsiras storosios žarnos ir net tulžies ligų.

Medikai tvirtina, kad iš triušio kepenų pagaminti patiekalai turėtų būti siūlomi net po itin sunkių ligų ar operacijų – jos nesukelia alerginių reakcijų, jas itin lengvai įsisavina organizmas. Triušiena labai naudinga ir vyresnio amžiaus žmonėms, kurių nuolatinis palydovas – aterosklerozė, žarnyno jautrumas bei sutrikusi kraujagyslių sistema.

Mūsų parduotuvė „Gegio stalui“ triušieną rekomenduoja troškinti. Pagaminsite itin skanų troškinį, jeigu susmulkintą mažais gabalėliais triušieną apkepsite keptuvėje, o vėliau įpilsite sultinio arba vandens ir troškinsite apie valandą. Baigiant troškinti būtinai įdėkite šviežių bulvių, morkų, pasternokų ar kitų sezonių daržovių. Jei mėgstate sotesnius troškinius, įpilkite šlakelį grietinėlės arba įdėkite šaukštą grietinės. Triušiena su šiomis daržovėmis – puikus derinys!

Laukiame jūsų mūsų šviežios mėsos parduotuvėje „Gegio stalui“, čia visada rasite aukščiausios kokybės natūraliai augintos triušienos.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.