ANTIENA IR ŽĄSIENA

Mūsų parduotuvėje galite rasti dviejų skirtingų veislių ančių: Pekininių, kurios yra mažesnės, bet riebesnės, ir Moulardo veislės, kurios yra didesnės ir mėsingesnės. Antys dažniausiai minta žolėmis ir šakniastiebiais, todėl antiena yra laikoma ekologiškiausiu ir sveikiausiu produktu. Vandens paukščių mėsa skiriasi nuo vištienos ir kalakutienos, ji yra gana kaulėta ir rausva. Antienoje gausu baltymų (100 g – net iki 16 proc.), taip pat geležies, fosforo, cinko, vitaminų B6 ir B12. Svarbu paminėti faktą, kad joje gausu folio rūgšties, ypač reikalingos besilaukiančioms moterims.

Prieš kepimą, antieną ir žąsieną rekomenduojama įtrinti prieskoniais ir druska ir apie 2 val. palaikyti vėsioje temperatūroje. Žąsys ir antys yra ypač riebios, todėl, kepant orkaitėje visą paukštį, praėjus pusei kepimo laiko patartina subadyti šakute krūtinėlę ir šlauneles, kad ištekėtų riebalai.

Žąsys paprastai kepamos orkaitėje. Tai daugiau proginis patiekalas. O antis vis dažniau ant mūsų stalo atsiduria ir paprastomis dienomis. Paruošti anties krūtinėlę nesudėtinga. Iškaulintą krūtinėlę pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ir kiekvieną pusę kepkite apie 6 minutes. Jei nemėgstate vidutiniškai iškeptos mėsos (rausvos), tai 10 minučių mėsą pašaukite į orkaitę. Padažui tinka svieste pakepintas smulkiai pjaustytas svogūnas, cukrus arba medus, raudonas vynas, išspaustas apelsinas, druska, pipiras (arba čili pipiras, jei mėgstate aštriau). Vakarienė paruošta!

Beje, tik pas mus galite rasti ančių taukų! Jie nepamainomi gaminant ančių šlaunelių konfitą (Confit de canard) arba tiesiog norint išsikepti gardžių bulvių. Užsukite į mūsų šviežios mėsos parduotuvę „Gegio stalui“, čia visada patarsime ir pasidalinsime pačių išbandytais receptais.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.